Residencia Mutchler-Bruno

Cayey, Puerto Rico 

A home for a professional couple on a hill-top site with panoramic views to the surrounding hills and countryside. The owners insisted on a ‘reinterpretation’ of a traditional-Caribbean country residence.  With this in mind, a ‘gallery/veranda’ and a ‘great room’ serve to define the spatial geometry; a library loft overlooks the kitchen, dining and living areas.  For natural illumination and ventilation, a skylight chimney dominates the deep-pitched roof.  A detached two-level garage and studio complete the compound, totaling 3,500 square feet.

 

 

Main Level

Second Level

Section

Interior View

Construction Process

Construction Process

Construction Process

Construction Process

Construction process

Construction process

Gallery - Construction process

Gallery - Construction process

Interior view - Construction process

Construction process

davisarquitectos@yahoo.com                                

  tel: 787-728-6661 / cel: 787-649-5093                     

 63 Santa Cecilia, San Juan, PR 00911-1714  

© 2020 by Coleman-Davis Pagán Arquitectos